Sjuksköterska

Överkalix kommun ligger i hjärtat av Norrbotten och genomkorsas av polcirkeln vilket ger oss ljusa somrar och snörika vintrar.

Vi ligger mitt i den gröna omställningen och har en tydligt uttalad ambition att vara med på tillväxttåget. Vi behöver fler medborgare, fler livskraftiga företag, en modern, framåtlutad översiktsplan och en tydlig vinkling mot hållbarhet. 

Som sjuksköterska i Överkalix kommun ingår du i det Medicinska teamet.

Det Medicinska teamet består av legitimerad personal - sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast samt undersköterskor - under ledning av enhetschef. 

Ditt jobb är viktigt

Ditt jobb är att göra medicinska bedömningar, hantera läkemedel och ge stöd och råd till omvårdnadspersonalen. Du planerar hälso- och sjukvårdsinsatserna för den som behöver vård.

En bra kontakt med anhöriga är också ditt ansvar. Det kräver både beslutsamhet och analytiskt tänkande. 

Du kommer att arbeta i ett multiprofessionellt team med vård- och omsorgspersonal, sjukgymnaster, arbetsterapeuter samt enhetschefer så därför vill vi att du som person är trygg, noggrann, reflekterande, kritiskt tänkande samt inte rädd för att tänka nytt.

Du erbjuds ett stimulerande och varierande arbete där du har omvårdnadsansvar för patienter inom ett område och du planerar och leder den enskildes vård i samråd med patient, anhöriga och patientansvarig läkare avseende hälso- och sjukvårdsinsatser. 

Dagtid arbetar du oftast som omvårdnadsansvarig för ett antal patienter inom ett område. Kväll, helg och natt innebär telefonrådgivning, planerade och oplanerade hembesök inom särskilt boende, LSS-bostäder samt ordinärt boende.

Det här är du:

Tycker du om att arbeta självständigt men i samarbete med vårdpersonal i teamet?

Det är bra, för vi söker en person med god förmåga att handleda och hålla ihop alla insatser. Vi arbetar alltid med helhetssyn kring patienten. Där har du din styrka. 

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning inom distriktsvård, vård av äldre eller psykiatri, men det är inget krav.

Som person är du modig och trygg i kontakten med patienter, anhöriga och personal.

Du har god vana av IT-baserade journalsystem och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Erfarenhet av arbete med verksamhetssystem Pulsen Combine och de nationella kvalitetsregistren Senior Alert och Palliativa registret är meriterande.

Arbetet ställer stora krav på medicinsk kompetens och stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Körkort är ett krav eftersom du ofta jobbar hemma hos patienterna.

Det är du som ger dem trygghet.

Ansökan:

Din ansökan vill vi ha senast 240831 via annonsens formulär.

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

Övrigt:

Vi erbjuder en lönebonus till dig som nyanställd legitimerad sjuksköterska. Vid ny tillsvidareanställning får du en lönebonus i form av en extra månadslön månad 2, 14 och 23 av anställningen.

I Medicinska teamet strävar vi mot att du ska kunna kombinera arbete och fritid optimalt.  Det innebär att du vid nyanställning hos oss i Medicinska teamet själv kan välja din sysselsättningsgrad - heltid eller deltid.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Överkalix
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/41
Kontakt
  • Enhetschef AnnaKarin Ek, 0926-74034
  • Medicinskt ansvarig sjuksköterska Sofia Bengtsson, 0926-74158
  • Administratör Birgitta Simonaho-Öhman, 0926-585109
Publicerat 2024-05-01
Sista ansökningsdag 2024-08-31
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb