Arbetsterapeut

Överkalix kommun ligger i hjärtat av Norrbotten, mellan kusten och fjällvärlden. Polcirkeln genomkorsar kommunen och ger oss långa, ljusa sommarnätter då solen aldrig går ner. Här möts berg och dalar i ett unikt floddelta. Området sträcker sig över en stor geografisk yta med varierad bebyggelse, landsbygd och fantastiska naturområden. 

Vår uppgift som kommun är att erbjuda god service med hög kvalitet till invånarna och att verka för att Överkalix ska vara en attraktiv kommun att växa upp, utbildas, bo, arbeta och åldras i. Vi vill att du blir en del av det! 

Överkalix kommun, Medicinska teamet, förstärker teamet och söker dig som är utbildad arbetsterapeut för ett utvecklande och värdefullt arbete.

Beskrivning:

Arbetsterapeut, deltid/heltid, dagtid. Tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse

Arbetsuppgifter:

Som arbetsterapeut i Överkalix kommun ingår du i det medicinska teamet som består av legitimerad personal - sjuksköterskor, distriktssköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut samt undersköterskor.

Arbetsterapeutens ansvarsområde omfattar öppen hälso- och sjukvård i hemmet och kommunens särskilda boenden, på grupp- och servicebostäder samt daglig verksamhet inom LSS.

Vi söker dig arbetsterapeut som har intresse och engagemang för att arbeta med rehabilitering och utföra hälso- och sjukvårdsinsatser för personer inom kommunens ansvarsområde.  

Som arbetsterapeut arbetar du med att handleda och stödja enskild, närstående och personal i rehabiliteringsfrågor. Du initierar behandling och träning som utvecklar, återvinner och bibehåller funktionsförmågan hos den enskilde. Du ansvarar för utprovning och förskrivning av tekniska hjälpmedel, bedömningar inför bland annat bostadsanpassningar och till sociala omsorgsutskottets verksamheter vid behov.

Du arbetar i ett team tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut, undersköterskor och sjuksköterskor. Utöver arbetet med ovannämnda arbetsuppgifter ingår även att vara en del av utvecklingen av nära vård i Överkalix i samverkan med Region Norrbotten, där Överkalix kommun är en del av Östra modellområde för utvecklingen av nära vård.

Kvalifikationer:

Legitimerad arbetsterapeut. Erfarenhet av arbete inom kommunal verksamhet är meriterande. Du ska ha god samarbetsförmåga samt vara flexibel. Du skall kunna jobba självständigt och ta egna initiativ och beslut.

Krav på att kunna uttrycka det svenska språket på ett bra sätt i såväl tal som i skrift. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. B-körkort krävs.

Ansökan:

Din ansökan vill vi ha senast 230331 via annonsens formulär.

Intervjuer kan ske under rekryteringstiden.

Övrigt:

Tjänsten kan föregås av provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Överkalix
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/12
Kontakt
  • Enhetschef AnnaKarin Ek, 0926-74034
  • Medicinsk ansvarig sjuksköterska Sofia Bengstsson, 0926-74158
Publicerat 2022-10-03
Sista ansökningsdag 2023-03-31
Logga in och sök jobbet

Tillbaka till lediga jobb