Kommunstyrelsen, Sociala omsorgsutskottet, Medicinska teamet

Överkalix kommun ligger i hjärtat av Norrbotten och genomkorsas av polcirkeln vilket ger oss ljusa somrar och snörika vintrar.

Vi ligger mitt i den gröna omställningen och har en tydligt uttalad ambition att vara med på tillväxttåget. Vi behöver fler medborgare, fler livskraftiga företag, en modern, framåtlutad översiktsplan och en tydlig vinkling mot hållbarhet. 

Som sjuksköterska i Överkalix kommun ingår du i det Medicinska teamet.

Det Medicinska teamet består av legitimerad personal - sjuksköterskor, arbetsterapeut,  sjukgymnast samt undersköterskor - under ledning av enhetschef i ett nära samarbete med MAS.

Ditt jobb är viktigt

Ditt jobb är att göra medicinska bedömningar, hantera läkemedel och ge stöd och råd till omvårdnadspersonalen. Du planerar hälso- och sjukvårdsinsatserna för den som behöver vård.

En bra kontakt med anhöriga är också ditt ansvar. Det kräver både beslutsamhet och analytiskt tänkande. 

Som sjuksköterska ansvarar du för hälso- och sjukvårdsinsatser i Överkalix kommun, såväl särskilt boende som eget boende och LSS. Till din hjälp har du omsorgspersonal och jourläkare. Du gör skillnad och arbetar tillsammans med andra för att patienten ska få sitt basala och specifika behov tillgodosett. Arbetet utförs i ordinärt boende och/eller på vård- och omsorgsboende.

Du utreder, bedömer, genomför och utvärderar insatser inom kommunal hälso- och sjukvård, du fungerar som konsult i medicinska frågor och bedömer när jour läkare ska kontaktas.

Du kommer att arbeta i ett multiprofessionellt team med vård- och omsorgspersonal, sjukgymnaster, arbetsterapeuter samt enhetschefer så därför vill vi att du som person är trygg, noggrann, reflekterande, kritiskt tänkande samt inte rädd för att tänka nytt.

Att arbeta som nattsjuksköterska innebär telefonrådgivning, planerade och oplanerade hembesök inom särskilt boende, LSS-bostäder samt ordinärt boende.

Detta ställer stora krav på att du är trygg i din yrkesroll och kan göra riskbedömningar, utbilda och trygga upp omvårdnadspersonal. Du ansvarar för delegeringar till omvårdnadspersonal som tjänstgör nattetid.

Det här är du:

Tycker du om att arbeta självständigt men i samarbete med vårdpersonal i teamet?

Det är bra, för vi söker en person med god förmåga att handleda och hålla ihop alla insatser. Vi arbetar alltid med helhetssyn kring patienten. Där har du din styrka. 

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning inom distriktsvård, vård av äldre eller psykiatri, men det är inget krav.

Som person är du modig och trygg i kontakten med patienter, anhöriga och personal.

Du har god vana av IT-baserade journalsystem och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Erfarenhet av arbete med de nationella kvalitetsregistren Senior Alert och Palliativa registret är meriterande.

Arbetet ställer stora krav på medicinsk kompetens och stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Körkort är ett krav eftersom du ofta jobbar hemma hos patienterna.

Verksamhetssystem : Pulsen Combine

Det är du som ger dem trygghet.

Ansökan:

Din ansökan vill vi ha senast 240831 via annonsens formulär.

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

Omfattning: Ca 70 %

Övrigt:

Vi erbjuder en lönebonus till dig som nyanställd legitimerad sjuksköterska. Vid ny tillsvidareanställning får du en lönebonus i form av en extra månadslön månad 2, 14 och 23 av anställningen.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön/timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 70%
Ort Överkalix
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/14
Kontakt
  • Enhetschef Anna-Karin Ek, 0926-74034
  • Medicinskt ansvarig sjuksköterska Sofia Bengtsson, 0926-74158
  • Administratör Birgitta Simonaho-Öhman, 0926-585109
Publicerat 2024-03-13
Sista ansökningsdag 2024-08-31
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb